Bröd att grilla över öppen eld eller som platta kakor på engångsgrill. Kan lätt förberedas innan utflykten.
Älskas av stora som små bran.
Instruktioner
- Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt margarin och mjölk och arbeta samman till en deg.
- Dela degen i 5 bitar och lägg varje bit i en plastpåse.
- Väl ute på grillplatsen rullar man degen mellan händerna till 5 stränger. Fäst ena änden på en lång pinne och linda degen runt pinnen i en gles spiral.
- Grädda över glöd i 6-8 min. Vrid pinnen så att brödet blir gräddat och får fin färg.
- Tips:
Rulla dem till smala jämntjocka längder med mjölad hand redan hemma i köket.
Svep in längderna i smörpapper och folie och ta med ut på utflykten.
Degtbitarna kan också plattas ut till runda kakor som kan grillas över glöd på en engångsgrill.
Publicerat den
5 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta recept är helt överlägset de andra "standard" recepten utan fett (jag använder rapsolja) och mjölk och med bara vetemjöl . Kunde inte hitta det senast vi var ut och fiskade och körde det vanliga utan fett och mjölk, inte ens i närheten. Har nu sparat det om jag inte skulle komma ihåg det. Misstänker att grahamsmjölet också spelar roll för smaken så fuska inte med det. Helt übergott lindat på en grillkorv :)