Variation på en älskad klassiker.
Brukar ha en strykande åtgång även bland barnen.
Instruktioner
- Rör smör och florsocker poröst. Rör ner äggulorna, en i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör i äggsmeten tillsammans med mjölken.
Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, med bakpapper.
- Maräng: Vispa äggvitor och socker till en fast massa. Bred ut den över kaksmeten. Strö på strössel.
- Grädda i nedre delen av ugnen, 150 grader, tills kakan är torr, 30-40 min. Håll ett öga på den så att marängen inte blir för mörk. Marängen ska bara ha lite färg. Låt svalna.
- Fyllning: Dela kakan mitt itu. Vispa grädden. Rör ner lemon curd. Bred blandningen på den ena kakhalvan, lägg på bären och täck med den andra halvan.
Publicerat den
28 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ljuvligt god, har ätit denna tårta med annat emellan, men detta var supergott med lemoncud i... 5: a i betyg