Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pirog-deg

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En bra deg till piroger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda allt noggrant till en ganska fast deg, kavla ut på bänken. Ta ut runda bitar tex med en stor kopp eller glas. Knåda ihop överbliven deg & gör om igen tills allt är använt. Fyll sedan med valfritt behagligt innehåll, tex köttfärs, svamp, ost, färskost (philadephia) eller vad som smakar. Vik ihop till en halvmåne & tryck kanterna med ex en gaffel. Koka försiktigt tills dom flyter upp, ung som kroppkakor.
  2. Lycka till!!

Kommentarer (4)

  • farucca 20 juni 2008

    Äntligen ett riktigt recpet på pierorgi deg. Jag har letat och frågat. Tack!

  • Alyaah 31 oktober 2008

    Koka ? Ska jag koka dem ? :S

  • tomisi 3 december 2008

    Gjorde detta igår som en snabb förrätt, trodde jag, För det första så sjönk de aldrig och efter 30 min såg de fortfarande likadana ut. Hur länge ska de koka igentligen? Jag använde även din pirog-fyllning.

  • Katarina1976 18 januari 2011

    Skall väl tilläggas att detta blir polska piroger som kan ätas i/till soppa eller som dom är. Och ja, dom ska kokas i saltat vatten. Ska prova idag med Philadelphia ost, hoppas dom blir iaf lite lik dom jag köpt i Polen med ostfyllning :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.