- Serverar: 6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En bra deg till piroger.
Instruktioner
- Blanda allt noggrant till en ganska fast deg, kavla ut på bänken. Ta ut runda bitar tex med en stor kopp eller glas. Knåda ihop överbliven deg & gör om igen tills allt är använt. Fyll sedan med valfritt behagligt innehåll, tex köttfärs, svamp, ost, färskost (philadephia) eller vad som smakar. Vik ihop till en halvmåne & tryck kanterna med ex en gaffel.
Koka försiktigt tills dom flyter upp, ung som kroppkakor.
- Lycka till!!
Publicerat den
16 mars 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Äntligen ett riktigt recpet på pierorgi deg. Jag har letat och frågat. Tack!
Koka ? Ska jag koka dem ? :S
Gjorde detta igår som en snabb förrätt, trodde jag, För det första så sjönk de aldrig och efter 30 min såg de fortfarande likadana ut. Hur länge ska de koka igentligen? Jag använde även din pirog-fyllning.
Skall väl tilläggas att detta blir polska piroger som kan ätas i/till soppa eller som dom är. Och ja, dom ska kokas i saltat vatten. Ska prova idag med Philadelphia ost, hoppas dom blir iaf lite lik dom jag köpt i Polen med ostfyllning :)