Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxpirog med ägg, svamp och dill

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna var god. Passar till både buffén och som ensamrätt med sallad. Serveras den till buffén räcker den till några fler.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Pirogdeg: Blanda mjöl, salt och bakpulver i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt riven potatis och rumstempererat smör och kör ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt degen vila i kylen i 30 minuter.
  3. Kavla ut degen till en platta som är 30*40 cm på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Fyllning: Ansa, skölj och skiva purjolöken. Ansa och skiva svampen. Fräs pujolök och svamp i en stekpanna med smör i ca 5 minuter. Låt svalna.
  5. Tärna laxen fint. Skala och hacka äggen. Blanda samman purjolök, svamp, lax, ris, äggula, dill och creme fraiche i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  6. Fördela fyllningen mitt på pirogdegen. Sporra sneda snitt i kanterna in till fyllningen. Vik upp degändarna över fyllningen och vik sedan flikarna växelvis så att fyllningen täcks. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
  7. Grädda pirogen mitt i ugnen i 20 minuter. Servera med en god sallad och citronklyftor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Gul13 15 juni 2012

    Jag har provat denna med samma mängd räkor. Det var lika gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.