Denna var god. Passar till både buffén och som ensamrätt med sallad. Serveras den till buffén räcker den till några fler.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pirogdeg: Blanda mjöl, salt och bakpulver i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt riven potatis och rumstempererat smör och kör ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt degen vila i kylen i 30 minuter.
- Kavla ut degen till en platta som är 30*40 cm på en plåt med bakplåtspapper.
- Fyllning: Ansa, skölj och skiva purjolöken. Ansa och skiva svampen. Fräs pujolök och svamp i en stekpanna med smör i ca 5 minuter. Låt svalna.
- Tärna laxen fint. Skala och hacka äggen. Blanda samman purjolök, svamp, lax, ris, äggula, dill och creme fraiche i en skål. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela fyllningen mitt på pirogdegen. Sporra sneda snitt i kanterna in till fyllningen. Vik upp degändarna över fyllningen och vik sedan flikarna växelvis så att fyllningen täcks. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
- Grädda pirogen mitt i ugnen i 20 minuter. Servera med en god sallad och citronklyftor.
Publicerat den
3 januari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag har provat denna med samma mängd räkor. Det var lika gott.