Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Piroger med fetaost och salami

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Piroger är bra picknickmat om man är många. De går bra att förbereda och frysa in om man vill göra en spontan utflykt. Servera gärna med en fräsch sallad som tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Deg: Blanda mjöl, bakpulver, salt i en matberedare. Tillsätt matfettet i mindre bitar. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt till en smidig deg. Kavla ut till 12 rundlar ca 15 cm i diameter.
  3. Fyllning: Skiva oliver och strimla salamin. Låt oljan rinna av från osten. Lägg salamistrimlor, oliver, fetaost och svartpeppar i en sträng på mitten av degen.
  4. Nyp ihop varje degplatta och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min.
  6. Låt pirogerna svalna lite innan de serveras

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mimella 2 oktober 2008

    Mina första piroger har jag nu gjort. Superenkelt o jättegott. "Tyvärr" gick alla åt alldeles för fort.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.