Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Piroger med fläskfilé och kryddig korv

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Fick smaka dessa piroger hos min mamma. Jag blev förälskad direkt. Så goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Ljumma mjölken till 37 grader. Tillsätt den, olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa 45 min under bakduk.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Fyllning: Skiva svamp, purjolök och korv. Tärna paprika och strimla köttet. Fräs svampen i olja i en stor gryta. Tillsätt purjolök, korv och paprika och låt det fräsa med tills det blir mjukt och det mesta av vätskan kokat bort.
  4. Bryn fläskfilén i smör. Salta och peppra. Flytta över till grytan och blanda om. Blanda ner osten i fyllningen. Smaka av om det behövs salt.
  5. Dela degen i 16 delar. Rulla till bullar och kavla ut till rundlar. Lägg fyllningen i en sträng på mitten. Nyp ihop och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter tills pirogerna fått fin färg. Pensla dem med vatten med lite olja i.
  6. Övrigt: Det blir 16 piroger. Går jättebra att göras i förväg och bara värma i mikrovågsugn eller vanlig ugn. Pirogerna går också bra att frysa. Det tar ca 2-3 minuter att värma en fryst pirog, är det fler som ska värmas är det bättre med 200 gradig ugn 10-12 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • novisen 12 augusti 2009

    riktigt gott,,,har gjort detta recept flera gånger nu fast med annan deg. ett riktigt toppen recept =)

  • nordan71 5 november 2010

    Supergott! En femma från hela familjen. Har fått önskemål att göra det här till namnsdagsmiddag :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.