Fick smaka dessa piroger hos min mamma. Jag blev förälskad direkt. Så goda.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Ljumma mjölken till 37 grader. Tillsätt den, olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa 45 min under bakduk.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Fyllning: Skiva svamp, purjolök och korv. Tärna paprika och strimla köttet. Fräs svampen i olja i en stor gryta. Tillsätt purjolök, korv och paprika och låt det fräsa med tills det blir mjukt och det mesta av vätskan kokat bort.
- Bryn fläskfilén i smör. Salta och peppra. Flytta över till grytan och blanda om. Blanda ner osten i fyllningen. Smaka av om det behövs salt.
- Dela degen i 16 delar. Rulla till bullar och kavla ut till rundlar. Lägg fyllningen i en sträng på mitten. Nyp ihop och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter tills pirogerna fått fin färg. Pensla dem med vatten med lite olja i.
- Övrigt:
Det blir 16 piroger. Går jättebra att göras i förväg och bara värma i mikrovågsugn eller vanlig ugn. Pirogerna går också bra att frysa. Det tar ca 2-3 minuter att värma en fryst pirog, är det fler som ska värmas är det bättre med 200 gradig ugn 10-12 minuter.
Publicerat den
23 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
riktigt gott,,,har gjort detta recept flera gånger nu fast med annan deg. ett riktigt toppen recept =)
Supergott! En femma från hela familjen. Har fått önskemål att göra det här till namnsdagsmiddag :)