Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Piroger med kycklingfyllning

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Kalljäs gärna!

Ingredienser

Instruktioner

Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader och häll den över jästen. Blanda ner övriga ingrdienser och arbeta till en smidig det. Låt jäsa i 30 min. Skiva champinjonerna och stek dem i matfettet tills den mesta vätskan avdunstat. Strö över vetemjöl och spä med grädden. Låt puttra sakta i 5 min. Skär köttet i små bitar och blanda ner den i champinjonstuvningen tillsammans med persilja. Smaka av med salt och örtpeppar. Kavla ut degen tunt och ta ut 10 rundlar 12-15 cm i diameter. Fördela fyllningen och nyp ihop kanterna som ska vara uppåt. Lägg på plåt och låt jäsa i 20 min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla pirogerna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i ugnen i c:a 15 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.