Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Piroger med lins- och spenatfyllning

(3 kommentarer)  
Piroger med lins- och spenatfyllning Piroger med lins- och spenatfyllning
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Här kommer ett bra grundrecept på en pirogdeg, och en god linsröra att fylla den med. Piroger gillar jag, men mest gör jag det för den kommande bekvämligheten som det innebär. Tio stycken piroger är åtminstonde fem stycken 15 minuters-luncher.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och värm mjölk och margarin till 37°. Blanda ut en del av vätskan med jästen så att den löses upp. Tillsätt sedan salt och resten av vätskan. Häll i lite mjöl i taget och blanda succesivt ihop till en fin och smidig deg. Täck över med duk och låt jäsa i 45 minuter..
  2. Stek under tiden den hackade löken och riven ingefära i olivolja. Häll i linserna och spenat och låt det fräsa i några minuter. Hacka tomaterna och häll i med några dl vatten och soja. Låt linserna koka tills de är mjuka och smaka sedan av med kryddor.
  3. Dela sedan den färdigjästa degen i två-tre delar och knåda den en stund. Kavla ut tunnt, och ta sedan ett litet kastrullock och stansa ut cirklar av deg. Lägg på några skedar fyllning på cirklarna, vik över till halvmånar och tryck till kanterna med en gaffel.
  4. Lägg pirogerna på en smord plåt. Nagga pirogerna med en gaffel, pensla med sojamjölk och grädda sedan i ugnen i 10-12 minuter, 220°.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Leroy 10 april 2009

    Sjjukt jävla gott! Kan tänka mig att röran skulle vara awesome till jasmineris

  • Buspippi 7 maj 2011

    Har bara bara provat pirogdegen från receptet innan för vi gillar att fylla pirogerna med sojatacofärs och annat men någon gång ska vi prova hela receptet...

  • StudentEllen 10 september 2011

    Jättegott! De var lätta o göra, passar perfekt som mellanmål. Det blev dock väldigt mycket fyllning, det räcker med halva receptet egentligen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.