- Serverar: 16 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Jättegoda piroger som även kan göras mindre till buffébordet.
Instruktioner
- Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt kesella och arbeta raskt ihop allt till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.
- Hacka löken och fräs den med färsen. Tillsätt pressad vitlök, tacosås, vatten oregano, salt och peppar. Låt allt puttra 15-20 minuter. Smaka av.
- Ansa och skiva svampen. Fräs svampen i lite matfett.
- Dela degen i 4 lika stora delar. Kavla ut varje bit ganska tunt, så att den blir ca 26x26 cm. Dela varje degplatta i 4 bitar, ca 13x13 cm.
- Fördela färsen på ena halvan av degrutorna. Strö över lite svamp och riven ost. Vik över den fria halvan och tryck till kanterna ordentligt.
- Lägg pirogerna på bakpappersklädd plåt, pensla dem med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter i 200 grader.
Publicerat den
22 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar