Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Piroger med två olika fyllningar

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Mycket spröda och goda piroger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Blanda raskt samman ingredienserna för hand eller i köksassistent. Undvik att bearbeta för länge för konsistensens skull. Låt degen vila i kylskåp i en timme. Värm ugnen till 225 grader och förbered någon av fyllningarna.
  2. Utbakning: Dela degen i två delar och kavla ut respektive del till en kvadrat som mäter ca 45 X 45 cm. Måtta ut cirklar. Fördela fyllningen, ca 1 msk på varje cirkel. Vik ihop och kläm ihop skarvarna. Pensla med vispat ägg. Grädda på plåt i ca 15 minuter.
  3. Fyllning 1: Fräs lök och färs i olivolja. Tillsätt ketchup, kryddor och vatten. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
  4. Fyllning 2: Blötlägg svampen. Fräs lök och fläsk. Tillsätt svampen som först kramats ur på vatten och fräs ytterligare. Låt svalna. riv osten och blanda ner den i fräset. Smaka av med peppar och ev. lite salt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.