Mycket spröda och goda piroger.
Instruktioner
- Deg:
Blanda raskt samman ingredienserna för hand eller i köksassistent. Undvik att bearbeta för länge för konsistensens skull. Låt degen vila i kylskåp i en timme. Värm ugnen till 225 grader och förbered någon av fyllningarna.
- Utbakning:
Dela degen i två delar och kavla ut respektive del till en kvadrat som mäter ca 45 X 45 cm. Måtta ut cirklar. Fördela fyllningen, ca 1 msk på varje cirkel. Vik ihop och kläm ihop skarvarna. Pensla med vispat ägg. Grädda på plåt i ca 15 minuter.
- Fyllning 1:
Fräs lök och färs i olivolja. Tillsätt ketchup, kryddor och vatten. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
- Fyllning 2:
Blötlägg svampen. Fräs lök och fläsk. Tillsätt svampen som först kramats ur på vatten och fräs ytterligare. Låt svalna. riv osten och blanda ner den i fräset. Smaka av med peppar och ev. lite salt.
Publicerat den
8 augusti 2013
Liknande recept
Skriv kommentar