Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pistagebullar

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Recept av Oscar Målevik, vinnare i SM för unga bagare

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm smör och mjölk till ungefär fingertemperatur. Smula jästen i en bunke, och rör ut i lite av degvätskan. Tillsätt resten av degvätskan, jardemumma, socker, salt, ägg och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt lite mer mjöl om det är väldigt kladdigt. Jäs i en täckt bunke i ca 30 minuter.
  2. Riv mandelmassa i bunken till en assastent och kör tillsammans med smöret till en slät massa. Hacka pistagenötterna i en matberedare, ganska fint. Blanda ner nötterna, och marsanpulvret. Tillsätt lite vatten om det behövs, du behöver en bredbar konsistens.
  3. Utbakning: Dela degen i två delar. Kavla ut den ena delen till en stor rektangel. Lägg på fyllningen och vik degen på mitten på längden, så att det blir en lång, smal rektangel. Skär i smala bitar, och dela varje smal bit en gång till på längden men inte hela vägen upp - det ska se ut som ett upp- och nervänt "y" ungefär. Snurra de två "benen" runt varandra, och forma till en knut. Lägg i formar av folie eller papper, och ställ på en plåt. Upprepa med andra deghalvan.
  4. (Eller så bakar du ut dem som helt vanliga kanelbullar, det går förstås också bra...)
  5. Jäs under duk i ca 45 minuter. Pensla sedan med ett uppvispat ägg med en smula vatten och ett par korn salt, och strö över pärlsocker, flagad mandel, eller grovhackade pistagenötter.
  6. Grädda i 210°C (varmluftsugn! Vanlig ugn: 225°C) i 8-10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.