Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pistagefyllda saffransbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Gott till adventsfikat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och slå i mjölken. Värm till fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt den fingervarma mjölken. Rör tills jästen löst sig.
  2. Blanda i kessella, saffran, socker, salt och kardemumma. Arbeta i mjölet efterhand. Arbeta degen smidig.
  3. Låt jäsa 30 minuter. Kavla ut degen till en rektangel. Bred på smöret, puffa på kanelen och strö på sockret. Fördela ut pistagenötterna, men spara 1 dl till dekorering.
  4. Rulla ihop degen till en lång rulle, skär i bitar och lägg ut dem på en smord plåt.
  5. Låt bullarna jäsa ytterligare 20 minuter under bakduk.
  6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Pensla bullarna med ägget och dekorera varje bulle med lite pistagenötter.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Jaxon 7 december 2009

    Supergoda Har gjort med hakad mandel tidigare men domhär var myket godare :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.