Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pistagekaka i långpanna

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Det ursprungliga receptet är till rund form. Till liten långpanna eller lasagneform har jag gjort dubbelsats. Enkel sats i brownieform.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal pistagemandeln i mandelkvarn.
  2. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen, full effekt (max 800W), 1/2-1 min. Häll i mjölken. Blanda ner mjölkblandningen, hushållsfärg, pistagemandel samt mjölet blandat med bakpulver i äggsmeten.
  3. Häll smeten i en smord och bröad liten långpanna / lasagneform / brownieform.. Grädda kakan i 175°C, ca 30 min. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
  4. Pudra kakan med florsocker och servera till en kopp kaffe.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.