Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pistagekola

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Julgodis är gott men ofta gör man de vanliga klassikerna av bara farten. I år har jag tänkt utanför boxen så det blev en härlig pistagekola med färska vaniljstänger. Går även bra att göra med mjölkfria produkter! Vill du pröva?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Så här gör du: Finhacka pistagenötterna, dela vaniljstängerna i två halvor och ta ur fröna. Använd en kastrull med tjock botten, lägg i alla ingredienser i kastrullen och sätt i en termometer. Koka upp tills allt har smällt. Ta upp stängerna och sänk till medelvärme. Kolan ska bli 123 grader varm, häll över på ett bakplåtspapper och låt svalna ordentligt. Dela kolan med en varm vass kniv.
  2. Gör du kolan mjölkfri använd då mjölkfritt smör ( Carlshamn eller liknande) och oatly matlagningsgrädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.