Prova att baka en smulpaj med en annorlunda och god smakkombination; pistasch och krusbär. Receptet ger 8 bitar.
Instruktioner
- Smulpajskal:
Värm ugnen till 225 grader.
- Blanda vetemjöl och socker i en bunke, skär smöret i tärningar och finfördela det i bunken tillsammans med övriga ingredienser till en grynig massa.
- Lägg smulorna i en pajform, cirka 24 cm i diameter, tryck till dem något och grädda i 6-7 minuter. Sänk temperaturen till 200 grader.
- Fyllning: Lägg bären i en bunke och strö över socker och potatismjöl. Lägg blandningen i pajskalet.
- Pistaschsmulor:
Mixa pistaschnötterna och riv mandelmassan fint.
- Skär smöret i tärningar och blanda alla ingredienser till en grynig massa. Strö smulorna över krusbären och grädda i cirka 20-25 minuter.
Publicerat den
4 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar