Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pistasch- och krusbärssmulpaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Prova att baka en smulpaj med en annorlunda och god smakkombination; pistasch och krusbär. Receptet ger 8 bitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smulpajskal: Värm ugnen till 225 grader.
  2. Blanda vetemjöl och socker i en bunke, skär smöret i tärningar och finfördela det i bunken tillsammans med övriga ingredienser till en grynig massa.
  3. Lägg smulorna i en pajform, cirka 24 cm i diameter, tryck till dem något och grädda i 6-7 minuter. Sänk temperaturen till 200 grader.
  4. Fyllning: Lägg bären i en bunke och strö över socker och potatismjöl. Lägg blandningen i pajskalet.
  5. Pistaschsmulor: Mixa pistaschnötterna och riv mandelmassan fint.
  6. Skär smöret i tärningar och blanda alla ingredienser till en grynig massa. Strö smulorna över krusbären och grädda i cirka 20-25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.