Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hamburgare med pitabröd

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Själv tycker jag att hemmagjorda hamburgare är det godaste som finns. Sen jag började med mina egna så kan jag inte äta några färdiga. Gott med sallad, tomat, lök eller liknande till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra pitabröden. Värm vattnet till fingervärme och lös sedan upp jästen i det. Tillsätt saltet och blanda i mjölet. Knåda degen blank och smidig. Ta upp degen på bakbordet och dela den i 8 lika stora bitar. Trilla en slät bulle av varje bit. Låt den jäsa under bakduk på dragfri plats ca 30 min. Kavla ut bullarna till ovala kakor ca 12 cm i diameter. Låt dem jäsa 30 min på lätt mjölad plåt. Grädda pitabröden i 225 graders ugnsvärme i 7-10 min. De ska pösa upp och kännas lätta men nästan inte ha någon färg. Låt bröden kallna under bakduk.
  2. Hamburgare: Lägg köttfärsen i en skål och tillsätt barbequesåsen, salta och peppra efter eget tycke. Blanda ihop alltsammans så det blir en jämn smet. Låt vila i kylskåp ca 15 min. Gör lagom stora hamburgare (ha vatten till hands för att det inte ska fastna så mycket i händerna) och grilla sedan tills de inte är rosa i mitten.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • flabban 16 augusti 2009

    Tyvärr så misslyckades jag med pitabröden, men hamburgarna blev suveränt goda så dom kommer jag att göra fler gånger. Barbequesåsen kommer jag även att använda i köttbullesmeten också, så tack för ett bra recept.

  • evalena69 1 augusti 2011

    Mmmm jättegoda hamburgare.

  • EvaMS 25 augusti 2011

    Fantastiskt goda hamburgare och så enkelt. Jag har redan fått dela med mig av ditt recept.

  • ettmod 26 april 2012

    vri jillar hamburjare

  • grashoppan75 29 april 2012

    Jag undrar vad för slags BBQ-sås du (ni) har använt?

  • grandor 18 juli 2014

    Jättegoda hamburgare! Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.