Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pleskavica - kroatiskt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Blev så sugen på att testa "annorlunda" än den man man brukar laga här hemma i "svedala". Det här måste jag testa, låter jättegott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att smula ner brödet, alternativt ströbrödet i 1 dl vatten. Låt svälla i ungefär 10 minuter. Finhacka löken och en av tomaterna.
  2. Blanda färsen, ägget, halva den finhackade löken, det svällda brödet, vegeta, salt och 1 tsk cayennepeppar till en jämn smet.
  3. Hetta upp olja i en panna eller kastrull, stek sedan resten av den gula löken samt vitlöksklyftan genomskinlig, tillsätt även den finhackade tomaten. Låt såsen koka ihop en aning innan du tillsätter ungefär tre teskedar cayennepeppar, 1 tsk yoghurt samt salt och en skvätt vatten. Låt såsen koka ihop ytterligare tills den tjocknar. Ställ av från värmen.
  4. Blanda yogurten med lite finhackad vitlök och salt, ställ kallt. Forma stora tunna biffar av köttfärsblandningen, stek gyllenbruna i stekpanna och servera i pitabröden tillsammans med den röda såsen, vitlöksyoghurt, lökringar, sallad, skivad tomat och om man vill fefferoni.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nataliep 28 oktober 2009

    Det här är säkert jätte gott, men det är absolut ingen Pljeskavica. Denna kötträtt härstammar från mitt hemland Serbien (den är tämligen populär i flera ex Jugoslaviens länder), och det finns säkert många variationer, men den som du gav är tyvärr ingen av dem. Din recept liknar mest pannfärsbiffar man gör i Serbien. I en pljeskavica har man ingen ägg, bröd och inten Vegeta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.