Pita är ett arabiskt bröd som bl.a. serveras till kebab och falafel. Under gräddningen pöser degen upp och bildar en ficka som du sedan fyller med det du tycker bäst om.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll det över jästen. Rör tills jästen löst sig.
- Tillsätt salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen tills den släpper bunkens kant.
- Låt degen jäsa övertäckt 1 timma på en rumsvarm och dragfri plats. Sätt ugnen på 275 grader.
- Knåda degen och dela den i två lika stora delar. Rulla ut varje del till en längd, som i sin tur skärs i åtta lika stora bitar.
- Värm en bakplåt utan matfett eller bakplåtspapper i ugnen tills den är riktigt het.
- Kavla ut degbitarna till runda, platta kakor. Lägg så många det får plats på den heta plåten.
- Grädda bröden mitt i ugnen tills de fått lite färg och en kluftbubbla syns, 2-3 minuter. Låt dem svalna under bakduk. Skär sedan en ficka längs med varje bröd.
Publicerat den
8 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag har bakat arabiskt bröd i snart 20 år , det finns inget godare än detta , men man måste frysa dom direkt och sen värma i micro eller ugn för dom är godast nygräddade .Toppengott
Otroligt gott att äta tillsammans med Sish, arabisk bondsallad och ris eller bulgur..
Toppenbra recept, provade att göra med grahamsmjöl på den andra halvan jäst och de gick också bra. Tack för ännu ett toppenrecept.
så gott hade glömt hur goda dom är
jättegott bröd och mycket enkelt att baka
Enkelt recept! Även för oss ovana i köket. Lyckat resultat på första gången :)