Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pitabröd med tillbehör

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 16-18 portioner
Skriv ut

Snabba goda bröd som kräver hög värme och gräddas på het bakplåt. Pitabröden kan också grillas på utegrillen. Efter ca en minut blåses de upp, vänd och grilla på andra sidan. Fyll bröden med det som du tycker om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Lös den i det ljumma vattnet.
  2. Tillsätt salt och det mesta av mjölet. Arbeta samman till en deg.
  3. Tag upp på mjölat bakbord. Knåda igenom degen och känn att den är smidig.
  4. Låt jäsa under handduk eller plastfolie i ca 20 minuter.
  5. Värm under tiden ugnen till 275º. Sätt in en plåt så att den blir het.
  6. Dela degen i ca 20 lika stora bitar som rullas till bullar. Kavla ut varje bulle till en platt rund tunn kaka, ca ½ cm tjock.
  7. Lägg degplattorna på den heta plåten, grädda mitt i ugnen 5-6 minuter tills de blåser upp.
  8. Låt bröden svalna på galler under handduk.
  9. Svartpeppardipp: Krossa svartpepparn i en mortel eller med baksidan på en kastrull. Blanda med crème fraiche samt salt. Späd med lite vatten till klickbar konsistens.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • OiOi 24 april 2009

    snabba goda och lätta att göra. underbart gott blev det.

  • wirinkatasp 29 mars 2011

    Sparat 238gånger och fått en röst dålig respons de ser då goda ut så jag ska göra dessa (på min muurikka)

  • wirinkatasp 15 april 2011

    Kanongott pitabröd baka det till tacos

  • wirinkatasp 19 april 2011

    Jag gjorde föresten bara 8 st bröd lagom stora till tacos

  • Drottningsofia 20 juli 2011

    Kan man frysa dessa?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.