Snabba goda bröd som kräver hög värme och gräddas på het bakplåt. Pitabröden kan också grillas på utegrillen. Efter ca en minut blåses de upp, vänd och grilla på andra sidan. Fyll bröden med det som du tycker om.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Lös den i det ljumma vattnet.
- Tillsätt salt och det mesta av mjölet. Arbeta samman till en deg.
- Tag upp på mjölat bakbord. Knåda igenom degen och känn att den är smidig.
- Låt jäsa under handduk eller plastfolie i ca 20 minuter.
- Värm under tiden ugnen till 275º. Sätt in en plåt så att den blir het.
- Dela degen i ca 20 lika stora bitar som rullas till bullar. Kavla ut varje bulle till en platt rund tunn kaka, ca ½ cm tjock.
- Lägg degplattorna på den heta plåten,
grädda mitt i ugnen 5-6 minuter tills de blåser upp.
- Låt bröden svalna på galler under handduk.
- Svartpeppardipp:
Krossa svartpepparn i en mortel eller med baksidan på en kastrull. Blanda med crème fraiche samt salt. Späd med lite vatten till klickbar konsistens.
Publicerat den
5 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
snabba goda och lätta att göra. underbart gott blev det.
Sparat 238gånger och fått en röst dålig respons de ser då goda ut så jag ska göra dessa (på min muurikka)
Kanongott pitabröd baka det till tacos
Jag gjorde föresten bara 8 st bröd lagom stora till tacos
Kan man frysa dessa?