Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pitabröd med olja

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Gott med fyllning och kanonbra till utflykter eller picknick.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och värm vattnet fingervarmt. Häll vätskan över jästen och rör om till det är helt löst.
  2. Tillsätt olja, salt och hälften av mjölet och arbeta ihop. Tillsätt resten av mjölet i omgångar men spara lite till utbakningen. Arbeta degen vidare i ytterligare 10 minuter för hand eller något kortare i maskin. Låt degen sedan jäsa under bakduk i 30 minuter.
  3. Ta upp degen och knåda den extra mycket. Rulla ut till en längd och dela den i 10 - 12 delar. Forma till runda bullar och låt dessa vila ytterligare 10 minuter innan de kavlas ut till runda kakor. Här bör det vara mycket mjöl undertill!
  4. Lägg de försiktigt på bakplåtspappersklädda plåtar och grädda i 275 grader i 6 - 8 minuter till de svällt och fått en gyllenbrun färg.
  5. Låt dem svalna på galler under bakduk och skär dem sedan från sidan. Fyll med massa gott och njut!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ohsally 3 augusti 2008

    Tack för ett jättebra recept o jättegoda pitabröd

  • delse81 10 januari 2009

    Supergoda pitabröd! Tack tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.