Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Piteålax

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En enkel och otrolig god lax rätt som passar till fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg oststavarna i den tunt skivade laxen och rulla till rullader (beräkna ca 2 /pers.) lägg i en ugnsfast smord form.
  2. Sås: Fräs scharlottenlöken i smör tillsätt tomatpuré efter smak.
  3. Tilllsätt fiskbuljong eller hummerfond och det vita vinet, grädde, salt och peppar. Låt det koka upp och häll det över rulladerna. Tillaga i ugnen ca 15-20 minuter i 200 grader.
  4. Garnering: Räkor, finhackad purjolök dill och stenbitsrom.
  5. Servera pressad potatis till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.