- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Den här rätten har jag ätit sen jag var liten. Jag tror mamma hittade receptet i en ICAkuriren-tidning för många år sedan. Den heter Uppsittarpizza men den är mer som en gratäng i pizzadeg.
Instruktioner
- Degen:
Smula jästen i en bunke. Lös upp den i det ljumma vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta samman degen. Knåda den ordentligt på bakbordet. Låt degen jäsa i 1 timme under bakduk.
- Fyllning:
Fräs blandfärsen i matfettet. Tillsätt de pressade vitlöksklyftorna, den hackade löken, purjolökarna skurna i ringar, vitkålen i strimlor samt de avrunna böngroddarna. Smaka av med salt och peppar. Häll på sojan, smula ner buljongtärningen och blanda ner ketchupen och låt alltsammans puttra i 3-4 minuter.
Kavla ut degen till en platta eller tryck ut degen i en smord form som är 20x35cm. Vik upp kanterna. Häll på fyllningen och bred ut den och strö över riven ost.
Grädda i 225 grader i ca 30 minuter eller tills pizzan har fin färg. Den kan behöva täckas sista 10 minuterna så att den inte blir bränd.
Jag brukar ofta servera rårivna morötter till, det tycker jag är gott.
Publicerat den
29 juli 2011
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta låter gott, måste prova!
Ledsen, men den fastnar i halsen bara jag läser receptet. Lisa
Oj, låter ju hemskt om det kan fastna i halsen bara av att läsa ett recept. Då tycker jag absolut inte att du ska prova! Skulle jag kommentera på alla recept som inte faller mig i smaken utan att ens ha provat så jisses va mycket kommentarer det skulle bli. Det är tur att Sverige är ett så fritt land så att vi väljer helt fritt vad vi vill prova och inte! :o) För smaken är ju som baken... delad... som tur är... Jag hoppas att receptet ska hitta fram till några som kanske tycker den är lika god som jag gör. :o)
Hej! Jag säjer bara gudomligt gott. Min man som hatar allt vad vitkål heter, tyckte att det var så gott, att han vill att jag ska göra det igen, och det ska jag göra. Självklart får du en 5a. Ha det gott! Imminn
Fantastiskt smidigt, och det passar bra till matlådan dagen därpå!