Pizzadeg:
Gör en deg, knåda 5 min. Låt degen vila 5 min, knåda igen ca 2 min, låt vila 5 min och knåda 2-3 min till. Dela degen i 3 delar, forma till bollar och pensla rapsolja på degbollarnas yta. Placera vardera boll i varsinn fryspåse. Låt degbollarna vila i plastpåsarna i rumstemperatur ca 15 min. Lägg dem sedan i kylskåpet över natten (eller frys ev degbollar du inte kommer använda nästa dag). Nästa dag ta ut degbollarna ur kylskåpet 2 timmar innan utbakning.
Vit sås:
Sautera löken i smöret i en kastrull på medelhög värme, när löken ser som genomskinlig ut (tar ca 5-6 min) så tillsätt pressad vitlök och stek/fräs under omrörning under ca 1 min. Rör ned arrowroten, tillsätt mjölken, låt sjuda upp under omrörning på medellåg värme så såsen får rätt konsistens/tjocknar lagom (den ska senare kan användas som ersättning mot vanlig pizzatomatås, så konsistensen ska vara liknande), det tar ca 3 min. Ta bort kastrullen från värmen och rör ned permesanosten och tillsätt kryddorna. Låt såsen svalna helt innan den används.
Baka ut/kavla pizzor, ca 30 cm i diameter, kavla gärna så kanterna är litet tjockare. Bred vit sås över (men lämna ca 2 cm utan sås på kanterna). Stör över riven mozarella ovanpå. Ha en bakplåt i uppvärmd ugn en stund (ugnen på 200 grader), för över en pizza till plåten och grädda strax under mitten av ugnen, ca 12 min. Upprepa med de övriga pizzorna.