Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

New York vit pizza

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Eget recept

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pizzadeg: Gör en deg, knåda 5 min. Låt degen vila 5 min, knåda igen ca 2 min, låt vila 5 min och knåda 2-3 min till. Dela degen i 3 delar, forma till bollar och pensla rapsolja på degbollarnas yta. Placera vardera boll i varsinn fryspåse. Låt degbollarna vila i plastpåsarna i rumstemperatur ca 15 min. Lägg dem sedan i kylskåpet över natten (eller frys ev degbollar du inte kommer använda nästa dag). Nästa dag ta ut degbollarna ur kylskåpet 2 timmar innan utbakning.
  2. Vit sås: Sautera löken i smöret i en kastrull på medelhög värme, när löken ser som genomskinlig ut (tar ca 5-6 min) så tillsätt pressad vitlök och stek/fräs under omrörning under ca 1 min. Rör ned arrowroten, tillsätt mjölken, låt sjuda upp under omrörning på medellåg värme så såsen får rätt konsistens/tjocknar lagom (den ska senare kan användas som ersättning mot vanlig pizzatomatås, så konsistensen ska vara liknande), det tar ca 3 min. Ta bort kastrullen från värmen och rör ned permesanosten och tillsätt kryddorna. Låt såsen svalna helt innan den används.
  3. Baka ut/kavla pizzor, ca 30 cm i diameter, kavla gärna så kanterna är litet tjockare. Bred vit sås över (men lämna ca 2 cm utan sås på kanterna). Stör över riven mozarella ovanpå. Ha en bakplåt i uppvärmd ugn en stund (ugnen på 200 grader), för över en pizza till plåten och grädda strax under mitten av ugnen, ca 12 min. Upprepa med de övriga pizzorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.