En härligt kryddig pizza som du fort och lätt tillagar med färdiggrillad kyckling. Curry och banan sätter pricken över i:et!
Instruktioner
- Börja med bottnen. Värm vattnet till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen löst sig.
- Tillsätt olja och salt och arbeta in så mycket av mjölet att degen blir smidig.
- Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en dragfri och rumsvarm plats. Sätt ugnen på 200 grader.
- Bena ur kycklingen och skär den i mindre bitar.
- Kärna ur och finstrimla paprikan. Skala och skiva bananerna.
- Ta upp degen och kavla ut den till en stor, rund kaka, ca 30 cm i diameter. Lägg den på en bakpappersklädd plåt.
- Bred ut chilisåsen. Fördela kycklingbitar, paprikastrimlor, bananskivor och oliver över. Strö över curry och riven ost.
- Grädda pizzan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter eller tills den fått fin färg. Servera pizzan direkt, gärna med en pizzasallad.
- Egen pizzasallad: Strimla 400 g vitkål. För att få den lite mjukare låter du strimlorna få ett snabbt uppkok i hett vatten. Låt vitkålen rinna av och blanda den med ca 1½ dl paprikasallad på burk, Låt salladen stå kallt någon timme innan servering.
Publicerat den
20 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar