- Serverar: 6 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Mer som en paj än en pizza
Instruktioner
- Sikta mjöl, florsocker och salt i en skål. Arbeta in smöret med fingrarna. Tillsätt ägg, äggula och vatten. När det blivit en slät deg, täck över med plastfolie och ställ i kylen i 30 min.
- Sätt på ugnen på 190 grader. Olja en pajform (mått ca: 25 ovanmått och 4 cm djup).
- Sjud blomkålen och morätterna så de blir lite mjuka.
- Fyllningen: vispa ricottan slät, tillsätt äggen och vispa väl. Tillsätt blomkålen, morötterna, mozzarellan, starkosten, parmesanen, persilja, oregano, muskot, salt och peppar i blandningen.
- Dela degen i 2 delar. Kavla ut degen och täck formen. Häll i fyllningen. Kavla ut den andra delen lägg på som lock. Nyp ihop kanterna och nagga med gaffel. Pensla gärna med ägg.
- Ställ in i ugnen i 45 - 50 min. Lägg på folie om den blir brun för fort.
Publicerat den
27 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar