Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza rustica

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Mer som en paj än en pizza

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta mjöl, florsocker och salt i en skål. Arbeta in smöret med fingrarna. Tillsätt ägg, äggula och vatten. När det blivit en slät deg, täck över med plastfolie och ställ i kylen i 30 min.
  2. Sätt på ugnen på 190 grader. Olja en pajform (mått ca: 25 ovanmått och 4 cm djup).
  3. Sjud blomkålen och morätterna så de blir lite mjuka.
  4. Fyllningen: vispa ricottan slät, tillsätt äggen och vispa väl. Tillsätt blomkålen, morötterna, mozzarellan, starkosten, parmesanen, persilja, oregano, muskot, salt och peppar i blandningen.
  5. Dela degen i 2 delar. Kavla ut degen och täck formen. Häll i fyllningen. Kavla ut den andra delen lägg på som lock. Nyp ihop kanterna och nagga med gaffel. Pensla gärna med ägg.
  6. Ställ in i ugnen i 45 - 50 min. Lägg på folie om den blir brun för fort.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.