Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fattiga pizzor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Varma mackor med pizzastuk; ett snabbt och billigt alternativ!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm spisen till 175 grader. Förrosta brödskivorna i en brödrost på lägsta effekt.
  2. Bred smöret på smörgåsarna och låt det smälta in. Lägg smörgåsarna på en platt plåt, på bakplåtspapper.
  3. Tomatsås utan schalottenlök: Sätt en liten kastrull på låg värme och häll i oljan. Blanda tomatpuré, vatten och basilika i en skål. Vispa hårt i ca 30 sekunder och tillsätt sedan salt och peppar. Häll ner tomatpastan i kastrullen och stäng genast av plattan. Eftervärme räcker gott och väl. Rör om så att oljan blandas in.
  4. Tomatsås med schalottenlök: Sätt en liten kastrull på mellanvärme och häll i oljan. Finhacka schalottenlökarna och fräs dem snabbt i kastrullen. Sänk värmen till låg värme direkt; löken ska bara få lite färg, inte stekas. Blanda samtidigt tomatpuré, vatten och basilika i en skål. Vispa hårt i ca 30 sekunder och tillsätt sedan salt och peppar. Häll ner tomatpastan i kastrullen, blanda med löken och stäng genast av plattan. Eftervärme räcker gott och väl. Rör om så att olja och lök blandas in.
  5. Fördela tomatsås, skinka och ost så att varje smörgås får lika mycket. Sätt sedan in plåten i övre delen av ugnen i ca 5-10 minuter.
  6. När osten har smält och fått lite färg är smörgåsarna klara. Strö över oregano och servera medan de är varma!
  7. Smaklig måltid!
  8. Tips: Ersätt tomatsåsen med ketchup för att sänka kostnaderna ytterligare.
  9. Gurka, tomatskivor och finhackad lök med Rhode Island-dressing passar utmärkt som sallad till!
  10. Basilikan kan ersättas av oregano i tomatsåsen, men risken är att det bara smakar oregano!
  11. Kom ihåg att smaka av!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • marcu5 15 maj 2011

    Min matblogg: http://matbiten.wordpress.com/

  • betweenthelines 16 maj 2011

    oj, brukade göra sådana här när jag var liten och kom hem från skolan. hade totalt glömt bort det tills jag såg bilden! goda är dom :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.