- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Varma mackor med pizzastuk; ett snabbt och billigt alternativ!
Instruktioner
- Förvärm spisen till 175 grader. Förrosta brödskivorna i en brödrost på lägsta effekt.
- Bred smöret på smörgåsarna och låt det smälta in. Lägg smörgåsarna på en platt plåt, på bakplåtspapper.
- Tomatsås utan schalottenlök:
Sätt en liten kastrull på låg värme och häll i oljan. Blanda tomatpuré, vatten och basilika i en skål. Vispa hårt i ca 30 sekunder och tillsätt sedan salt och peppar. Häll ner tomatpastan i kastrullen och stäng genast av plattan. Eftervärme räcker gott och väl. Rör om så att oljan blandas in.
- Tomatsås med schalottenlök:
Sätt en liten kastrull på mellanvärme och häll i oljan. Finhacka schalottenlökarna och fräs dem snabbt i kastrullen. Sänk värmen till låg värme direkt; löken ska bara få lite färg, inte stekas. Blanda samtidigt tomatpuré, vatten och basilika i en skål. Vispa hårt i ca 30 sekunder och tillsätt sedan salt och peppar. Häll ner tomatpastan i kastrullen, blanda med löken och stäng genast av plattan. Eftervärme räcker gott och väl. Rör om så att olja och lök blandas in.
- Fördela tomatsås, skinka och ost så att varje smörgås får lika mycket. Sätt sedan in plåten i övre delen av ugnen i ca 5-10 minuter.
- När osten har smält och fått lite färg är smörgåsarna klara. Strö över oregano och servera medan de är varma!
- Smaklig måltid!
- Tips:
Ersätt tomatsåsen med ketchup för att sänka kostnaderna ytterligare.
- Gurka, tomatskivor och finhackad lök med Rhode Island-dressing passar utmärkt som sallad till!
- Basilikan kan ersättas av oregano i tomatsåsen, men risken är att det bara smakar oregano!
- Kom ihåg att smaka av!
Publicerat den
15 maj 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Min matblogg: http://matbiten.wordpress.com/
oj, brukade göra sådana här när jag var liten och kom hem från skolan. hade totalt glömt bort det tills jag såg bilden! goda är dom :)