- Serverar: 6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
En smarrig pizza som slår alla köpta pizzor som jag smakat både svenska och italienska
Instruktioner
- Värm vattnet fingervarmt, blanda ner jästen, går också bra med torrjäst.
- Häll vatnet över mjölet, lite i taget.
Tillsätt salt och blanda runt i ca 10 minuter i blandaren. Eller för hand till degen blir slät. Jäs under duk till dubbel storlek, ca 1,5 timmar.
- Häll ut 2 msk olivolja längs en ungnsplåt.
Tryck ut degen direkt på plåten och vänd den under tiden så oljan kommer på båda sidorna. Låt jäsa i 5-6 minuter.
- Mixa tomaterna och blanda i oregano, olivolja, salt, peppar och muskot, värm upp såsen och smaka av.
Bred tomatsåsen över den jästa degen så hela ytan täcks, spara lite sås.
- Grädda bottnen i högsta värme längst ner i ugnen i ca 6-7 minuter.
- Tag ut den förgräddade pizzadegen och lägg på resterande tomatsås, lägg på fyllningen över hela pizzan och avsluta med mozzarellan som rivs/delas i bitar eller skärs, torkade skinkan som skäres i strimlor, oliverna och strö slutligen över rikligt med parmesanosten, avsluta med att strila rikligt med olivolja över allt.
- Grädda pizzan högst upp ytterligare 6-7 minuter på högsta värme till osten har smält.
Underbart gott det är bara till att njuta.
Publicerat den
19 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar