Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza Bianca

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pizza bianca betyder vit pizza och här är det minimalism som får råda. Den tunna och knapriga bottnen är fantastisk tillsammans med mozzarellan och tomaterna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Häll ½ dl av vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt 2 msk mjöl och rör till en lös smet. Låt jäsa 30 minuter.
  2. Blanda ner resten av mjölet, vattnet och salt i smeten och arbeta ihop till en smidig deg. Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 4 delar. Rulla delarna till bollar och låt dem jäsa två timmar till dubbel storlek.
  3. Sätt ugnen på högsta temperaturen, cirka 275 grader. Knåda degbollarna och platta ut dem. Kavla ut till tunna plattor, ca 22-24 cm i diameter. För över pizzabottnarna till bakpappersklädda plåtar.
  4. Smula sönder och fördela mozzarellan över pizzabottnarna. Strö den färska kryddan över osten. Avsluta med att placera ut körsbärstomaterna, kvar på kvisten eller delade utan kvist.
  5. Strö över flingsalt och droppa över olivolja. Grädda pizzorna i mitten av ugnen cirka 8-10 minuter tills de fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.