Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza extravaganza

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Extra lyxig pizza med svamp, getost, fikon och lufttorkad skinka. Har du ont om tid så finns pizzamixer eller färdig pizzadeg i butik!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pizzadeg:
  2. Lös upp jästen i vattnet och häll på olivoljan. Blanda ner nästan allt mjöl till en smidig deg och låt jäsa i 2 timmar. Knåda degen smidig. Eventuellt kan det behöva tillsättas lite mer mjöl. Degen ska inte vara klibbig men precis släppa arbetsbänken. Dela och kavla ut till rundlar.
  3. Fyllning:
  4. Rengör och ansa svampen. Skär de största bitarna i lite mindre bitar. Ta bort stammen på svartkålen. Dela fikonen på mitten och doppa snittytan i råsocker. Stek snittytan så att råsockret får lite färg. Ta upp och lägg på en tallrik.
  5. Häll lite olivolja i pannan och stek svampen några minuter. Lägg i grovhackad svartkål och finhackad vitlök och låt fräsa med i några minuter.
  6. Bred den goda tomatsåsen över pizzan. Fördela sedan getost i mindre bitar, gul lök i mindre bitar, svampfräset och fikonen över pizzan. Baka i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.
  7. Garnera med lufttorkad skinka och lite fint rivet citronskal på toppen. Avsluta eventuellt med lite grovmalen svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.