Det här var en av de första pizzorna som serverades på Östergöks pizzeria i Stockholm 1968. Då var pizza riktigt nymodig mat i Sverige.
Instruktioner
- Rör ut jästen i vattnet, tillsätt olja och salt och arbeta in så mycket mjöl att degen blir smidig. Forma degen till små runda bollar. Ställ dem att jäsa ett par timmar under duk.
- Sätt ugnen på 225°.
- Koka upp tomatkrosset i en kastrull.
Tillsätt pressade vitlöksklyftor, persilja, salt och peppar.
Låt koka ihop 5 minuter.
Skär champinjonerna i bitar och fräs dem, strimla skinkan och riv osten.
- Kavla ut degen i 4 tallriksstora rundlar.
Lägg degrundlarna på bakplåtar med bakplåtspapper.
Fördela såsen på degen men lämna lite runt kanten utan fyllning.
Strö på champinjonerna, skinkan, osten och till sist några oliver. Grädda i 10-15 minuter.
- Strö över torkad oregano och garnera med färska örter.
Publicerat den
12 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar