Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza hemlagad á la Sanna

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Hemlagad pizza är alltid gott. Det är lätt att göra och man får själv välja vad man vill ha på. Denna gången så blev det 3 stycken rejäla pizzor som påminde lite om panpizza och som gav en bra mättnadskänsla till min hungriga tonåring. Recept pizzadegen samt pizzasåsen är tagna ur kokboken ”Ung & hungrig”. Den enda skillnaden är att jag bytte ut rågsikt mot vetemjöl och krossade tomater mot passerade. Receptet är egentligen för 4 personer men jag valde att göra den för 3. Vi använde pizzatallrikar och dom är med på bilden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Smula ner jästen i en bunke och häll över det ljumna vattnet (37*). Tillsätt salt, olja och sedan mjölet i omgångar. Blanda och knåda degen smidig och låt jäsa i 20-30 minuter.
  3. Blanda alla ingredienserna och vispa ihop såsen
  4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den ytterligare. Dela degen i 3 delar. Kavla ut till runda pizzor. Fördela såsen lika på samtliga tre pizzor och bred ut den jämnt.
  5. Lägg sedan på fyllningarna till pizza: 1, pizza: 2 och pizza: 3. Strö sist på osten.
  6. Grädda i mitten av ugnen (en pizza i taget) 225 grader i 10-12 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.