Det här är ett smula annorlunda recept på napoletanska Pizza Margherita. De mogna tomaterna bakas smakrika i ugnen och ersätter tomatsåsen utan problem.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och tillsätt fingervarmt (37 grader) vatten. Häll i olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa minst 40 minuter under duk.
- Ta upp degen och knåda den ordentligt i 5 minuter. Låt vila under en duk 30-45 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smörj två plåtar med olivolja och pudra över vetemjöl. Kavla ut pizzadegen på plåtarna.
- Skiva mozzarellan och täck pizzorna med den. Lägg på kvisttomaterna.
- Grädda nedertill i ugnen i c:a 15 minuter.
- Ta ut och dekorera med basilikablad och flaksalt.
Blanda eller skaka ihop ingredienserna till pizzaoljan.
Publicerat den
14 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar