Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza Margherita

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Det här är ett smula annorlunda recept på napoletanska Pizza Margherita. De mogna tomaterna bakas smakrika i ugnen och ersätter tomatsåsen utan problem.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och tillsätt fingervarmt (37 grader) vatten. Häll i olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa minst 40 minuter under duk.
  2. Ta upp degen och knåda den ordentligt i 5 minuter. Låt vila under en duk 30-45 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Smörj två plåtar med olivolja och pudra över vetemjöl. Kavla ut pizzadegen på plåtarna.
  5. Skiva mozzarellan och täck pizzorna med den. Lägg på kvisttomaterna.
  6. Grädda nedertill i ugnen i c:a 15 minuter.
  7. Ta ut och dekorera med basilikablad och flaksalt. Blanda eller skaka ihop ingredienserna till pizzaoljan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.