Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza marinara

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en mycket god och festlig skaldjurspizza. Med enkla medel känns den vardagliga pizzan som en riktig festmåltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärmen, ca 37 grader. Häll det ljumma vattnet över jästen. Rör tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt socker, salt, olivolja och mjöl i degvätskan. Arbeta samman till en smidig deg. Låt degen jäsa 1 timma. Sätt ugnen på 275 grader.
  3. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda degen smidig.
  4. Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del till en tunn pizzabotten, ca 25-30 cm i diameter. Lägg pizzabottnarna på bakplåtspappersklädda plåtar.
  5. Fördela tomatsås på bottnarna. Fördela sedan musslor, räkor, tomat, chili och mozzarella över tomatsåsen. Skala och pressa till sist över vitlöken.
  6. Grädda pizzorna, en i taget, mitt i ugnen 8-10 minuter. Garnera med persilja före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.