Det här är en mycket god och festlig skaldjurspizza. Med enkla medel känns den vardagliga pizzan som en riktig festmåltid.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärmen, ca 37 grader. Häll det ljumma vattnet över jästen. Rör tills jästen löst sig.
- Tillsätt socker, salt, olivolja och mjöl i degvätskan. Arbeta samman till en smidig deg. Låt degen jäsa 1 timma. Sätt ugnen på 275 grader.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda degen smidig.
- Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del till en tunn pizzabotten, ca 25-30 cm i diameter. Lägg pizzabottnarna på bakplåtspappersklädda plåtar.
- Fördela tomatsås på bottnarna. Fördela sedan musslor, räkor, tomat, chili och mozzarella över tomatsåsen. Skala och pressa till sist över vitlöken.
- Grädda pizzorna, en i taget, mitt i ugnen 8-10 minuter. Garnera med persilja före servering.
Publicerat den
11 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar