Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza med kyckling och ruccola

 
  • Serverar: 3-6 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Supergod pizza med kyckling och ruccola. Lätt att göra och snabb att laga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör degen så här: Blanda kryddorna med mjölet och tillsätt sedan resterande ingredienser.
  2. Blanda till en smidig deg, är den lite för kladdig, tillsätt mer mjöl, är den lite för torr, tillsätt mer mjölk/vatten.
  3. Kavla ut degen riktigt tunt så att den räcker till 1-2 plåtar. Lägg på plåt med bakplåtspapper under.
  4. Gör toppingen så här: Smeta ut de passerad tomaterna med en slickepott så att det täcker hela degen. Stek kycklingbitarna i en stekpanna, var inte rädd för att krydda, en god krydda är örtagård. Kycklingen behöver inte vara helt genomstekt eftersom den även ska stå i ugn. Lägg sedan på kycklingen på pizzan tillsammans med resten av toppingingredienserna, till sist osten, ganska glest utspridd för att det inte ska bli geggigt.
  5. Grädda sedan pizzan i 200 grader varm ugn i ca 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.