Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza med pepperonikorv

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Prova att baka pizzan själv som omväxling till kvarterskrogens pizza. Värt ett försök!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra en startdeg. Lös upp jästen i 1/4 dl av det fingervarma vattnet. Tillsätt ca 2 msk mjöl. Rör ut till en jämn smet. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
  2. Forma en krater med ca 6 dl mjöl (resten sparas till utbakning), med ett så djupt hål som möjligt i mitten. Häll startdegen, saltet och resten av vattnet i hålet. Arbeta försiktigt samman ingredienserna med väl mjölade händer. Knåda ihärdigt i minst 10 minuter. När degen har blivit smidig, forma den till en limpa och dela den i 4 lika stora delar. Forma delarna till bollar och låt dem jäsa under bakduk ca 2 timmar eller tills de jäst till dubbel storlek.
  3. Använd en boll till en pizza. Knåda den ett par minuter. Tryck och platta ut degen med handflatan till en tunn rund platta på ett bakplåtspapper. Ta hjälp av en kavel för att få degen riktigt tunn. Avsluta med att trycka till med knogarna runt om (ca 2 cm innanför kanten) för att göra den upphöjda kanten.
  4. Sätt ugnen på 275°.
  5. Bred tomatpurén på pizzorna. Strö över osten. Lägg på korvskivorna och smula över nötfärsen. Värm plåtarna i någon minut i den heta ugnen och dra över bakplåtspappret med pizzorna till plåten. Grädda i 5-7 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.