Servera med en god sallad till.
Instruktioner
- Börja med degen. Smula sönder jästen i en bunke.
Slå på vatten som ska vara fingerljummen.
- Rör om tills jästen smält. Tillsätt olja, salt och mjöl.
Arbeta ihop det hela till en deg. Knåda degen smidig på mjölat arbetsbord. Lägg tillbaka den i bunken och täck med en handduk. Ställ bunken dragfritt på en väl rumstempererad plats att jäsa i en timme.
Förbered under tiden pålägget till pizzorna. Låt de krossade tomaterna rinna av i en sil. Blanda tomatkrosset med tomatpurén, den finhackade
löken och kryddorna. Dela degen till fyra bollar. Kavla ut varje boll till en tunn platta stor som en tallrik.
- Fördela dem på plattorna. Lägg på oliverna hela.
Riv ostarna och lägg på. Smula över oregano och pizzorna är klara för ugnen, som skall vara på 250 °C. Grädda pizzorna 12 - 15 min.
Det går att grädda båda plåtarna samtidigt om de får skifta plats efter halva gräddningstiden.
Publicerat den
1 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar