Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza på kamadogrill

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Ett pizza recept som levererar varje gång, krispig och fräsch. Ett recept som ofta får kommentaren: "Den godaste pizza jag ätit". Det tar lite tid att göra, men belöning är en upplevelse. Bör grillas på en kamadogrill (typ: Big Green Egg) med platesetter och baksten

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt och häll på vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst i vattnet. Tillsätt olja och salt och rör om.
  2. Tillsätt vetemjölet lite i taget, använd gärna elvisp med degkrokar eller en assistent och kör tills det blivit en fin deg.
  3. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme.
  4. Tänd grillen och låt den komma upp till ca 300-350 grader. Se till att Platesetter och baksten ligger från början så att dessa är varma när du lägger på pizzan.
  5. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till den form som passar din baksten och lägg upp den på ett bakplåtspapper.
  6. Lägg på fyllningen, börja med de krossade tomaterna som du blandar med tomatpuré, salt och peppar. Ta sedan osten, svampen och skinkan och avsluta med oreganon. Lägg in i grillen och stäng locket under 5-10 minuter. Kolla om pizzan är färdig genom att lyfta lätt och se om den är torr i botten. När pizzan är klar tar du ut den, låter den vila ca 5 minuter innan servering och lägger på ruccolasallad alldeles innan du serverar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.