- Serverar: 6 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Ett pizza recept som levererar varje gång, krispig och fräsch. Ett recept som ofta får kommentaren: "Den godaste pizza jag ätit". Det tar lite tid att göra, men belöning är en upplevelse. Bör grillas på en kamadogrill (typ: Big Green Egg) med platesetter och baksten
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt och häll på vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst i vattnet. Tillsätt olja och salt och rör om.
- Tillsätt vetemjölet lite i taget, använd gärna elvisp med degkrokar eller en assistent och kör tills det blivit en fin deg.
- Låt jäsa under bakduk ca 1 timme.
- Tänd grillen och låt den komma upp till ca 300-350 grader. Se till att Platesetter och baksten ligger från början så att dessa är varma när du lägger på pizzan.
- Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till den form som passar din baksten och lägg upp den på ett bakplåtspapper.
- Lägg på fyllningen, börja med de krossade tomaterna som du blandar med tomatpuré, salt och peppar. Ta sedan osten, svampen och skinkan och avsluta med oreganon. Lägg in i grillen och stäng locket under 5-10 minuter. Kolla om pizzan är färdig genom att lyfta lätt och se om den är torr i botten. När pizzan är klar tar du ut den, låter den vila ca 5 minuter innan servering och lägger på ruccolasallad alldeles innan du serverar.
Publicerat den
12 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar