Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri pizzabotten på sötpotatis

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Pizzabotten på sötpotatis och morot toppat med fetaost och skinka. Och sallad med polkabetor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att slå på ugnen på 180 grader.
  2. Skala och koka därefter sötpotatisen och moroten, skär dem i mindre bitar så tar det kortare tid att koka. När de är klara så häll av vattnet och häll ner resterande ingredienser och mixa med en stavmixer.
  3. Lägg upp ett bakplåtspapper på en ugnsform och smörj med kokosolja, klicka därefter ut purén och forma till en pizzabotten med en sked. Ställ in plåten i ugnen i 30 minuter.
  4. När botten gräddats är det bara att smeta ut ett lager tomatpuré, salta och sedan toppa med önskad topping. Mitt val föll på fetaost och skinka. Ställ in pizzan i ugnen på grillfunktionen och grilla i ca 5-10 minuter, tills osten smält.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.