Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulans munsbitar pizzastyle

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Vet att det finns många recept på detta som ofta kallas pizzabullar. Men jag tycker att det ofta är för tjock deg, för lite fyllning och de ser ut som perfekta bullar. Jag vill att fyllningen ska rinna ut och att de ska se kladdiga och smaskiga ut, mums! Mina vänner och släkt är nästan beroende av dessa. Funkar jättebra att göra ett lass och frysa:)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använd gärna en hushållsassistent för att få degen smidig och seg, när man använder vetemjöl special så blir degen så där härligt seg och flexibel.
  2. Smula jästen i bunken, i med salt och det ljumna vattnet. Lös upp jästen. I med oljan och vetemjöl special.
  3. Kör assistenten tills allt är blandat, sen i med vanligt vetemjöl tills degen känns smidig men lite kladdig. Kör den i assistenten ca10 minuter.
  4. När degen är klar så dela den i 2 bitar och lägg de i varsin oljad plastpåse. Sen lägger du påsarna (öppna) i kylen över natten.
  5. Degen kalljäser över natten, på morgonen tar du ut de ur kylen och låter den ligga i rumstemperatur ca 30 min, under tiden som du fixar fyllningen och startar ugnen. Ugnen ska vara på 275 grader ungefär.
  6. Om du tänker använda mitt recept på pizzasås så måste du göra den i förväg eftersom den tar tid att bli klar. Men det går jättebra att göra mängder av den och stoppa i små påsar i frysen med lagom mängd för en omgång pizzor:)
  7. Nu tar du och kavlar ut degen så tunt det går utan att den går sönder, men använd inte mjöl om degen fastnar på bänken, använd lite olja på bänken istället. Kavla till en rektangulär form och bred sen på pizzasåsen, strö över skinka, baconet och paprikan och avsluta med osten, gärna en smakrik ost, typ prästost.
  8. Ta rikligt med fyllning, men se till att spara lite ost till att toppa munsbitarna med.
  9. Rulla ihop pizzan och skär i bitar, ca 3 cm breda. Lägg på plåt med bakpapper. Avsluta med att strö lite ost ovanpå de och strö lite pizzakrydda över. In i mitten av ugnen ca 10-15 minuter, tills gyllenbruna.
  10. Låt svalna lite på galler. Sen är det bara att smaska i sig:)

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • sedow75 7 oktober 2012

    Var lite skeptisk till att både ha strimmlad skinka och bacon i men det var supergott! Och paprikorna..vilket drag det var i dom!! Kanongott :D

  • rallysmulan 8 oktober 2012

    Ja det kan låta lite konstigt, men jag tycker det sätter en extra twist på dom:) Kul att du gillade dom.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.