Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizzabullar

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Perfekt att ta med på utflykt, eller ha liggandes i frysen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1) Börja med att smula jästen i en bunke. Värm sedan mjölken tills den är fingervarm (37°) och häll sedan i lite av mjölken i bunken, och rör tills jästen är helt utvispad. Häll sedan på resten av mjölken. Rör sedan ner olivolja, salt, socker och ägg. Tillsätt sedan grahamsmjölet och nästan allt vetemjöl. Knåda sedan degen i ca 5 minuter, i t.ex en köksassistent eller för hand. Känns degen fortfarande lite klabbig efteråt, så arbeta in ytterligare lite mjöl tills den känns bra. Lägg sedan en bakhandduk över degen och låt den jäsa i ca 30 minuter.
  2. 2) Under tiden som degen jäser kan du ta och förbereda ingredienserna du har tänkt att ha i pizzabullarna. T.ex strimla skinka eller skära grönsaker. Jag valde att ha skinka och tonfisk i mina, så jag behövde inte förbereda så mycket. Lägg sedan ut bullformar på bakplåtar.
  3. 3) När degen är färdigjäst kan du ta upp den på ett mjölat bakbord och knåda den lite. Dela sedan degen i två delar, och kavla ut varje del till en kaka ca 30*45 cm. Bred på hälften av chilisåsen över hela kakan. Sedan tar du hälften av dina ingredienser du vill ha på, och breder ut dem på kakan. Avsluta sedan likadant med hälften av osten och krydda sedan med lite pizzakrydda. Rulla sedan ihop degen med början på långsidan. Skär sedan degen i ca 15 bitar som du lägger i formar. Gör sedan likadant med den andra degen. Lägg sedan en bakduk över plåtarna och låt jäsa ytterligare ca 20 minuter.
  4. 4) Sätt ugnen på 225°
  5. 5) När bullarna är färdigjästa ska du bara pensla bullarna med ett uppvispat ägg, och sedan strö över lite pizzakrydda innan dem ska in i ugnen i ca 12-15 minuter.
  6. Hoppas det smakar!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.