Barnkalas och utflyktsfavorit, här är en glutenfri version.
Instruktioner
- Ställ fram smöret i god tid så att det hinner bli rumsvarmt.
Sätt ugnen på 225 grader.
- Häll mjölet, salt, sirap, fibrex och torrjäst i en bunke. Klicka i smöret och knäck ner ägget. Värm mjölken till ungefär 45 grader och häll den i bunken. Vispa kraftigt med elvisp precis så länge att degen blandas ordentligt och lämna den sedan att jäsa i 20 minuter under bakduk.
- Sätt ut 20 pappersformar på en plåt. Rör några tag i degen och klicka ut lite deg i botten på varje form. Lägg en liten sked tomatpuré i varje form och strö över örtkryddor. Klicka ut resten av degen i andra lager.
Låt bullarna jäsa i ca 20 minuter.
- Pensla dem med uppvispat ägg, strö över finriven ost och grädda dem mitt i ugnen 8-10 minuter.
Publicerat den
5 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar