Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizzabullar för glutenintoleranta

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Barnkalas och utflyktsfavorit, här är en glutenfri version.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ fram smöret i god tid så att det hinner bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Häll mjölet, salt, sirap, fibrex och torrjäst i en bunke. Klicka i smöret och knäck ner ägget. Värm mjölken till ungefär 45 grader och häll den i bunken. Vispa kraftigt med elvisp precis så länge att degen blandas ordentligt och lämna den sedan att jäsa i 20 minuter under bakduk.
  3. Sätt ut 20 pappersformar på en plåt. Rör några tag i degen och klicka ut lite deg i botten på varje form. Lägg en liten sked tomatpuré i varje form och strö över örtkryddor. Klicka ut resten av degen i andra lager. Låt bullarna jäsa i ca 20 minuter.
  4. Pensla dem med uppvispat ägg, strö över finriven ost och grädda dem mitt i ugnen 8-10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.