Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizzabullar med fetaost

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Jag brukar använda fetaost som har legat i smaksatt olja till dessa bullar. Oljan från fetaosten använder jag då i bulldegen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke, värm vatten och olja till fingervarmt, 37 grader, och slå detta över jästen. Blanda i salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i 60 minuter under bakduk.
  2. Finhacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i en kastrull. Slå på krossade tomater och låt det småkoka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den en stund. Dela degen i två delar och kavla ut till två rektanglar ca 40x20 cm. Bred tomatsåsen över de båda degplattorna. Fördela fetaosten, oreganon och den rivna osten över. Rulla ihop och skär varje rulle i ca 12 bitar. Lägg i pappersformar och grädda mitt i ugnen i 225 grader 15-20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.