Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

pizzadeg från USA

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 1-2 portioner
Skriv ut

tittade på Martha Stewarts program där hon hade en bagare från en pizzarestaurang i New York (väldigt känd) kunde inte låta bli att testa. Jättebra deg

Ingredienser

Instruktioner

Blanda mjöl, salt och jäst väl. Rör i vattnet, blanda noga låt stå och vila med plast över. Det blir en väldigt kladdig deg. Låt den vila 30-60 minuter. Mjöla bordet, försök få ur degen i ett stycke använd degskrapa så går det lättare. Arbeta degen minimalt men vänd den in mot mitten till en boll. Täck över med fuktig duk, låt jäsa tills du behöver den, minst 1 tim den kan stå upp till 6 timmar. Ta upp degen, mjöla under och över. Forma degen till ett upp och nervänt tefat,börja sen arbeta underifrån från mitten på degen tills den blir ca 30 cm i diameter. Gör som en pizzabagare, man ska även kunna snurra den som pizzabagarna gör. Lägg på fyllningen du vill ha , in på en pizzasten i ugnen 10 min i 290 grader. (men har man ingen pizzasten får man väll pröva med en vanlig plåt.)

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • corvette 1 november 2009

    Jag gjorde degen på förmiddagen, gjorde 4 degar lät dom stå ca 1 tim ,Efter att jag gjort degen till en boll ( Se recept) la jag degklumparna på en mjölad bricka och täckte dom med en fuktad duk. Den fick sen stå till kvällen på ett svalt ställe .Blev perfekt,

  • ojsanarne 13 november 2009

    Såg receptet och hunden vad söt. Vilken ras eller raser

  • Rosi-62 21 februari 2010

    Hej provade detta recept igår, tänk att beredningen gör så mycket på en deg, det blev en jättegod pizzabotten.

  • Fiddeli_89 23 februari 2011

    Går det att frysa in deg som blir över? Tänkte göra en stor sats deg och frysa in. Ifall det går?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.