Instruktioner
Blanda mjöl, salt och jäst väl. Rör i vattnet, blanda noga låt stå och vila med plast över. Det blir en väldigt kladdig deg. Låt den vila 30-60 minuter. Mjöla bordet, försök få ur degen i ett stycke använd degskrapa så går det lättare. Arbeta degen minimalt men vänd den in mot mitten till en boll. Täck över med fuktig duk, låt jäsa tills du behöver den, minst 1 tim den kan stå upp till 6 timmar. Ta upp degen, mjöla under och över. Forma degen till ett upp och nervänt tefat,börja sen arbeta underifrån från mitten på degen tills den blir ca 30 cm i diameter. Gör som en pizzabagare, man ska även kunna snurra den som pizzabagarna gör. Lägg på fyllningen du vill ha , in på en pizzasten i ugnen 10 min i 290 grader. (men har man ingen pizzasten får man väll pröva med en vanlig plåt.)
Jag gjorde degen på förmiddagen, gjorde 4 degar lät dom stå ca 1 tim ,Efter att jag gjort degen till en boll ( Se recept) la jag degklumparna på en mjölad bricka och täckte dom med en fuktad duk. Den fick sen stå till kvällen på ett svalt ställe .Blev perfekt,
Såg receptet och hunden vad söt. Vilken ras eller raser
Hej provade detta recept igår, tänk att beredningen gör så mycket på en deg, det blev en jättegod pizzabotten.
Går det att frysa in deg som blir över? Tänkte göra en stor sats deg och frysa in. Ifall det går?