Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizzasallad äkta

(23 kommentarer)  
Pizzasallad äkta Pizzasallad äkta
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Detta är en äkta pizzasallad, så som den var på en pizzeria i Gottsunda, Uppsala.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stimla vikålen med en osthyvel. Lägg den i kallt vatten så blir den spröd.
  2. Pressa vitlöken med vitlökspress. Blanda allt utom vitkålen i en kastrull och koka det några minuter.
  3. Häll av vattnet från vitkålen. Blanda ner såsen i vitkålen och rör om. Låt stå i kylen i minst 2-3 timmar, helst längre. Rör om salladen lite då och då.

Liknande recept

Kommentarer (23)

  • Tauberman 21 januari 2009

    Det är inte den äkta. Den äkta är med endast, matolja, vitvinsvinäger. Socker,salt och vitpeppar. Och folk brukar undra hur man får den mjuk som på pizzeria, jo den blir så när den blir gammal så låt den stå ett par dar som på pizzerian så är det klart. Ett tipps bara

  • Lennart_58 12 augusti 2009

    Ja ja, äkta eller inte, fasligt god, kan allt ge en femma för den. Lennart.

  • FentonHardy 3 oktober 2009

    Nä, vitvinsvinäger är det inte många pizzabagare som använder sig av. Det blir hur som helst godare med ättika.

  • caromell 13 november 2009

    Äntligen har jag hittat "rätt" recept! Supergod =)

  • utskurenbiff 6 december 2009

    Fruktansvärt gott blir det. Helt rätt med rubriken ÄKTA, än så länge har jag nog inte smakat någon direkt bättre pizzasallad på restaurang. Kanske nån som varit bättre på ett annorlunda sätt, men denna smakar bäst när det gäller ren äkta pizzasallad. Ps. jag skär istället för hyvlar, mindre "kladd" ;P

  • Surreal 12 december 2009

    Detta skall testas! För att få rätt konsistens på salladen brukar jag lägga den i en stark ättikslag med lite salt och socker, låta stå 2 dagar och sedan skölja av och göra en ny lag, Har dock aldrig fått till den där "äkta" smaken på lagen så jag hoppas att detta recept är svaret :) Olja btw? Vilken sort rekommenderas? Jag tycker jordnötsolja är överlägset till salladsdressingar men vilken rekommenderas till detta recept?

  • Claristar 12 september 2010

    Denna pizzasallad var mycket godare än pizzerians sallad. Jag har redan gjort den 4 gånger och det kommer bli många fler. Klar 5 i betyg.

  • Majainorr 12 september 2010

    Är ett stort fan av pizzasallad och har nu äntligen hittat ett recept som motsvarar mina förväntningar. Den smakar precis som på pizzeriorna pch jag är så gott som lyrisk! Full pott i betyget, med plus i kanten!

  • AnneNi 18 september 2010

    Hur länge håller sig salladen ungefär? Kan man byta ut senapen mot något (eller utesluta den helt) eller blir det stor skillnad då? Låter som ett bra recept iaf!

  • gersgarden 10 oktober 2010

    Jättebra pizzasallad! Vi brukar ha pizzakvällar och baka i den gamla vedeldade ugnen i köket och gästerna var otroligt nöjda med salladen. Har gjort den flera gånger och kommer fortsätta med det :)

  • ko6 26 december 2010

    Den bästa pizzasalladen som jag har gjort och ätit. Man kan lägga i lite strimlad paprika om man vill.

  • matmadonna 9 januari 2011

    Gjorde misstaget att ta 12% ättika.... den blev väl i det syrligaste laget. Jag skulle givetvis kolla hur stark matättika är innan jag körde igång. Tack å lov att jag inte hade den 24% hemma :)

  • alindalinda 20 februari 2011

    utsökt och mycket bra alternativ! jag uteslöt senapen och använde vitvinsvinäger. det smakade precis som den salladen lokala pizzerian har. gästerna sa ÄNTLIGEN EN RIKTIG SALLAD. alla eloger och tack till dig! detta kommer både jag och mina matgäster att använda oss utav. ofta!

  • pleta 17 april 2011

    Superenkelt recept. Jag gjorde min dagen innan och den smakade nästan exakt som på pizzerian. Tänk att det kunde vara så enkelt. Tack! =)

  • Zyrsan 19 oktober 2011

    DEN VAR KANONGOD! och enkel att göra. Jag "spetsade" till den lite med lite chiliflakes i också! Blev fin färg av dem dessutom! Och till er som tvekar till att ha i Dijonsenap vill jag bara säga en sak; Det är en enorm smakförhöjare! Sluta tveka ha i den!!!

  • Amamatryd 3 mars 2012

    Har testat många olika recept på pizzasallade men detta är överlägset bäst. Är godare än pizzerians till och med :) Har gjort både med och utan vitlök och föredrar utan. Men åh så god.

  • Lilljeppe 1 december 2012

    precis som i Gottsunda! Helt underbar 5 stjärnor

  • Kannibalkocken 1 september 2013

    Riktigt god pizzasallad. Denna har vi säkert gjort 15 ggr och alltid lika god.

  • tomisi 1 juli 2014

    Suveränt god.

  • anna_ho 19 augusti 2014

    Suveränt god! Ibland har jag lagt i inlagd röd paprika också för lite variation. Högsta betyg från mej!

  • MammaMarita 29 augusti 2014

    Jättegod!!! Bästa hemgjorda pizzasalladen jag någonsin har gjort. Tack för receptet :)

  • 72gurkan 15 april 2015

    Så god! Tar lite extra ättika blir ytterligare lite mer sting i smaken.

  • Ilemnor 21 maj 2015

    Bästa pizzasalladen ever!!! När man väl smakat den så känns det såå självklart att man använder ättika istället för vinäger. Tack för ett fantastiskt recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.