Storheten i denna sallad är enkelheten. Det finns många olika varianter av pizzasallad. Många recept innehåller vinäger men den pizzasallad som tillagas professionellt innehåller ättika. Ättikan och saltet är det som främst kommer att bearbeta vitkålen så att den blir mjuk och saftig. Sockret ska balansera upp ättikan.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Har käkat denna idag. God smak men lite torr, jag gjorde dubbel sats med olja och ättika. Behövs nog lite vatten oxå. Det beror nog på kålen som du skrev. En 4:a i betyg av familjen. Lena
Ett tips till alla som gör vitkåls sallad, speciellt som inte tycker om fisk som jag ;) (eller kanske har någon i familjen som inte gör det) Köp och använd linfröolja till pizza sallad, det är förvisso dyrt (ca 75-100kr/liter) men med tanke på att det är nyttigare hur nyttigt det är (53% omega3, E-Vitamin, annat nyttigt fett etc) så är det ändå väldigt billigt. En varning ang. linfröolja, det har en viss smak av fisk, i pizza sallad går det bra eftersom vinäger/ättika slår ut den smaken men använder man den ren kan det vara ett problem.
Hej! Igår gjorde jag den här pizzasalladen och är supernöjd. Du får full pott.
Detta recept föll inte riktigt mig i smaken... jag föredrar en "sötare" pizzasallad så som dom brukar servera på kinarestauranger. Men med massa mer socker, en till stor skvätt olja, en skvätt vitvinsvinäger och lite salt så blev det kanongott!
Har testat några recept på pizzasallad och den här var bland de godaste. Hade vitkålen i durkslag och hällde kokande vatten över så den blev lite mera "slak". Hade också i lite konserverad paprika... Mums!
En fundering, hur mycket salt rekommenderas till det grundreceptet?
Så har vi då provat pizzasalladen efter att den legat och dragit i ett par dygn, hade kunnat varit lite mer sälta men överlag så blir vårat betyg mycket gott.
äntligen hittat ett receot som verkar vara som den sallad jag fick på en pizzeria när jag va lite, måste testa
Äntligen ett recept på pizzasallad som var bra. Tack så mycket =0)
Perfekt... Äntligen en pizzasallad som smakar pizzasallad. Med lite oregano över så blir den tip top
Jag kokade upp vatten i en stor kastrull och sänkte ner kålen i ett durkslag ett par minuter.... Sen rev jag en vitlök, kryddade med lite torkad oregano, samt pressade över saft från en halv lime. Salladen blev PERFEKT! :)
Toppen! Det är ättikan som gör det! Alla andra recept jag testat har jag haft vinäger i, men detta blir ju kanon. Jag vågar ha lite mer ättika i än i ditt recept, men smakar ju av beroende på mängd o styrka o kålsmak o sånt. Tack för ett kalasrecept! En klar femma!
Min favorit idag igen, jag utökar matolja och ättika, 1/2 dl av var. Flytande honung ist f socker, men liten mängd. Svartpeppar och salt efter smak, samt ngn typ av salladskrydda om jag har, annars oregano/basilika för att lyfta lite. Love it!
Ättikan! Det var den som var hela hemligheten! Det tackar jag så mycket för! Annars följde jag inte receptet för jag smakade först på vinigrätten och den hade inget sting alls och alldeles för söt så den gick i slasken. Inget socker, mer av resten, så blev den som vi ville ha den. Det finns väl lika många varianter som människor på den här salladen.... :-)