Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Usa plättor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Mums

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop äggen och filmjölken.
  2. Rör ner sockret, saltet och oljan.
  3. Vispa i mjölet. Sikta gärna ner det genom en trådsil så att det blir klimpfritt. Och vispa för hand, det blir inte lika bra med mixer.
  4. Rör ner bakpulvret och bikarbonatet.
  5. Låt smeten vila 15–30 minuter så jäser den jämnare och lugnare.
  6. Grädda plättarna på medelvärme i flytande smör eller margarin och helst i gjutjärnspanna.
  7. Häll upp smeten med decilitermått – 1 dl per plätt. Pannan ska vara varm när du häller i smeten. Den ”stannar” till en liten plätt även om du använder en stor stekpanna. Försök inte platta ut plätten. Då blir den för tunn. Grädda 4–5 minuter på varje sida.
  8. Ringla sirap över plätthögen och servera med sylt eller färska bär

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • stuffen 16 januari 2010

    Dessa var dom bästa plättorna vi någonsin har ätit. Barnens favorit rätt./ Mvh stuffen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.