Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plättar med yusu och chiafrön

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Goda plättar med nyttiga frön och C-vitaminrik frukt. Grekisk yoghurt, honung och granatäppelkärnor toppar de fluffiga plättarna. Yusu är en asiatisk citrusfrukt som har blivit trendig på senare år. Smakmässigt påminner den om grapefrukt och citron. Du kan ersätta yusu med citron om du inte hittar den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, chiafrön, socker och salt. Smält smöret i en stekpanna och låt det svalna. Dela ägget i gula och vita och vispa vitan till ett hårt skum.
  2. Blanda gulan med yusujuice, det smälta smöret och mjölken. Blanda mjölkblandningen med de torra ingredienserna utan att vispa för mycket, lite klumpar gör inget. Vänd försiktigt ner vitan.
  3. Stek plättar i smör i en plättlagg på medelvärme. Vänd plättarna när det börjar bildas bubblor på ytan.
  4. Servera dem med en klick yoghurt och toppa med flytande honung och granatäppelkärnor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.